Duurzaamheid en gastervaring gaan hand in hand

november 29, 2023

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds prominentere plaats inneemt in onze samenleving en manier van denken, komt de nadruk in de bouwsector te liggen op renoveren en verduurzamen in plaats van ouderwets slopen en (ver)bouwen.

En dat is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, het heeft ook een positieve invloed op het imago van het hotel. Uit recent onderzoek van het NBTC (juli 2023) blijkt dat duurzaamheid voor meer dan 44% van de Nederlanders belangrijk genoeg is om tijdens hun reis rekening mee te houden. Deze groep vindt het belangrijk om voorafgaand aan het boeken van de locatie al te weten of afval gescheiden wordt ingezameld, of er openbaar vervoer en fietsvervoer is, en of er sprake is van energiebesparing en duurzame energie. Bovendien zegt 54% van de gebruikers van Booking.com dat ze filteren op duurzaamheid.

Een mooi voorbeeld is hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, dat laat zien dat het mogelijk is om een milieuvriendelijk hotel te zijn in een monumentaal pand, zonder de monumentale status of luxe te moeten opgeven. Het monumentale pand is gecertificeerd door EarthCheck, de certificerings- en adviesgroep voor duurzame bestemmingen en reisorganisaties. Het hotel heeft onder meer geïnvesteerd in dubbel glas, een upgrade van de HVAC-installatie, een warmtepompinstallatie, een warmteterugwinsysteem, duurzame waterboilers en duurzame isolatie van het dak. Op dit moment wordt door ons team onderhoud gepleegd aan de buitengevels.   

Sparren over uw verduurzamingsvraagstuk? Neem contact met ons op!

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen of gewoon contact met ons opnemen?

Gebruik onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Pleijsier zal zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

Pleijsier Hotelrenovatie

De Blokmat 7
8281 JH Genemuiden

038 385 5049
info@pleijsierhotelrenovatie.nl