Jan Pleijsier in MissetHoreca: ‘Moderniseren en verduurzamen van hotels is een vak apart’

maart 17, 2022
Een hotelrenovatie staat met stip in de stress top drie van hoteliers. In al deze hectiek houdt Pleijsier Hotelrenovatie het hoofd koel. Door persoonlijke aandacht en een transparante manier van werken is het Genemuider familiebedrijf in staat maatwerk te leveren. Van check in tot check out.

 

Jan Pleijsier: ‘Wij denken graag vanaf het eerste concept mee.’

Pleijsier Hotelrenovatie. De naam zegt het al. Het familiebedrijf is met haar nuchtere instelling een echte specialist. ‘Wij richten ons op het renoveren, verbouwen en onderhouden van bestaande hotelgebouwen of het afbouwen van nieuwe hotelgebouwen,’ vertelt directeur Jan Pleijsier. Samen met zijn broer Sjaak staat hij aan het roer van het bedrijf dat sinds een aantal jaar een specifieke discipline is binnen het bestaande bouwbedrijf, Pleijsier Bouw en Onderhoud.

‘Wij maken ruimtes compleet inrichtingklaar.’ De segmentatie is een bewuste keuze. ‘Het moderniseren, verduurzamen en toekomstbestendig maken van hotels is echt een vak apart, een specialisme, weten wij uit ervaring. Er zijn veel mensen die kunnen verbouwen, maar het verbouwen van een operationeel hotel vergt een andere aanpak. Renovaties moeten veelal snel, veilig en met minimale overlast voor hotelgasten en -personeel plaatsvinden.


Een mooi voorbeeld in Park Plaza Urecht (PPHE Hoel Group).

 

Timing en communicatie

Een exacte timing en duidelijke communicatie dragen mede bij aan het uiteindelijke succes van een project. Pleijsier Hotelrenovatie beschikt over de kwaliteiten en kennis op het gebied van product- en procesdenken. ‘Daarbij komt onze jarenlange ervaring in de uitvoering van grootschalige renovatietrajecten. Na het renoveren van duizenden hotelkamers weten we wat er moet gebeuren.’

Regierol

Kamers een nieuwe, frisse look geven, meer comfort, een andere stijl, energiebesparende maatregelen, een betere klimaatbeheersing. Welke reden(en) een hotelier ook heeft voor een renovatie, Pleijsier Hotelrenovatie neemt de complete uitvoering en coördinatie uit zijn of haar handen. ‘Voor ons telt niet alleen het eindresultaat. Wij denken graag vanaf het eerste ontwerp mee om met onze kennis te kunnen sturen op budgetten en processen.’

Doordat Pleijsier Hotelrenovatie in de afwerking veelal ondersteund wordt door zusterbedrijf Palet Vastgoedonderhoud, biedt dit voor de hotelier de mogelijkheid om het totale plan bij één partij neer te leggen.

Toekomstgericht

Alles wat Pleijsier Hotelrenovatie doet, heeft een toekomstgerichte insteek. Voor mens én milieu. ‘We maken gebruik van duurzame en/of gerecyclede materialen en werken bij voorkeur met lokale leveranciers, waardoor materialen dicht bij huis betrokken worden. Ook denken we mee in de duurzaamheidstransitie van hotels. Hoe kunnen we het gebouwbeheersysteem zo inrichten dat de energienota omlaag gaat, maar het comfort behouden blijft?’ Momenteel legt het bedrijf zijn laatste hand aan de ontwikkeling van een volledig duurzame hotelkamer. Jan Pleijsier: ‘De toegepaste producten in deze kamer zijn duurzaam, recyclebaar en circulair.’ Een bewuste stap in de vooruitgang van Pleijsier Hotelrenovatie.

 


Ook dochter Kirsten heeft zich bij het team gevoegd.

 

Samenwerking in het dna

Duurzaamheid gaat volgens Jan Pleijsier echter over meer dan techniek, een slim gebouw en vriendelijke processen. ‘Het gaat ook om relaties en onze eigen mensen’, benadrukt hij. ‘Wij hechten als familiebedrijf grote waarde aan langdurige en sterke samenwerkingsrelaties. Dat zit in ons dna. Dit geldt voor opdrachtgevers, co-makers en eigen medewerkers. Door met deze mensen op een gelijkwaardig niveau te komen, wek je vertrouwen, de basis voor een respectvolle relatie. Dat leidt vaak tot nieuwe inzichten en mooie momenten samen.’

De kamer krijgt een compleet nieuwe look and feel én het bestaande meubilair wordt behouden

One Day Renovation

Een Unique Selling Point van Pleijsier Hotelrenovatie is het concept One Day Renovation. Een hotelkamer binnen een dag en in overeenstemming met de opdrachtgever gerenoveerd. Jan Pleijsier: ‘Meubilair is tegenwoordig van prima kwaliteit en wordt niet meer na acht jaar afgeschreven. Maar tapijt is na enkele jaren wél aan vervanging toe en ook verdienen bestaande kleuren op de wanden en plafonds een opfrisbeurt.’

Nadat de opdrachtgever uit de eigen One Day Collection by Pleijsier Hotelrenovatie een materiaal- en kleurkeuze heeft gemaakt, gaan de specialisten aan de slag. ‘We slaan de bestaande meubels op, voeren de aanwezige vloerafwerking, gordijnen en vitrage af en recyclen deze. We voorzien de kamer van een frisse kleur op de muren en plafonds, waarbij op één wand voor een contrast kleur kan worden gekozen.’

De kamer wordt uitgerust met nieuw kamerbreed tapijt of tapijttegels en de gekozen gordijnen en vitrage uit de One Day Collection worden aangebracht, waarna het bestaande meubilair wordt teruggeplaatst. Zo kunnen gasten binnen 24 uur genieten van een gerestylde hotelkamer. ‘Dit alles binnen een vooraf vastgesteld budget en planning,’ aldus Pleijsier.

 


‘Een exacte timing en duidelijke communicatie dragen bij aan het uiteindelijke succes van een project.’

 

Lean werken

Hét schoolvoorbeeld van lean werken is de proefkamer die Pleijsier Hotelrenovatie recent in eigen werkplaats heeft gerealiseerd voor het 250 kamers tellende nieuwbouwhotel van de Amrâth keten. Pleijsier: ‘De proefkamer is op ware grootte nagebouwd en voorzien van de juiste materialen. Samen met de opdrachtgever, Architect en benodigde leveranciers is er de afgelopen maanden gewerkt aan het definitieve ontwerp. Samen ervaren, onderzoeken en overleggen om uiteindelijk te komen tot een volledig uitgedacht en getoetst concept.’ Daar krijgen ze bij Pleijsier Hotelrenovatie energie van.

Bron: MissetHoreca

 

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen of gewoon contact met ons opnemen?

Gebruik onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Pleijsier zal zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

Pleijsier Hotelrenovatie

De Blokmat 7
8281 JH Genemuiden

038 385 5049
info@pleijsierhotelrenovatie.nl